Private Cloud Opslag | Nextcloud

Cloud opslag en het delen van bestanden, maar dan wel zo, dat volledige controle behouden blijft. Niet afhankelijk een derde partij. Hiervoor word gebruik gemaakt van verschillende opensource oplosingen waaronder: Nextcloud. Dit is een sterk ontwikkeld Opensource platform op het gebied van “collaboration” Opslag en Delen van bestanden op: Hosted Nextcloud omgeving. (Geen eigen onderhoud) Nextcloud omgeving @ AWS (Aansluiting in je bestaande AWS omgeving) Nextcloud op locatie (Volledig in eigen huis) Gebruik een account voor mail, cloud opslag en IM

   Nextcloud, opensource

Security Scan | Web Applicaties

Een Security scan uitvoeren op een web applicatie of website of zelfs cloud omgeving. Deze scan geeft een goed inzicht in de gezondheid en veiligheid van de applicatie of website en wat eventuele verbeterpunten zijn. Nog dieper? - Een volledige pentest is een goed vervolg op de security scan. Hierbij zal actief gezocht worden naar gaten of zwakheden in de IT omgeving, waaruit een advies volgt op eventueel gevonden zwakheden.

   security scan, pentesting

Private IM | Matrix & Riot

Communicatie via chat-apps als Whatsapp, Telegram of Slack? Ook dit kan gewoon zonder dat de data bij een andere partij opgeslagen hoeft te worden. Door gebruik te maken van het “Matrix.org” netwerk en bijbehorende chat-app “Riot” is een Private Communicatie omgeving snel en gemakkelijk opgezet. Private IM op: Matrix.org ( snel en gemakkelijk communiceren online) Hosted (Eigen matrix server, met federation) Private (Eigen matrix server, Zonder federation)

   matrix, riot, opensource

Gewoon eigen email | Encrypted

Sjemm IT is sterk voorstander van email waar je zelf de controle op hebt. Email is namelijk iets persoonlijks. Op basis van opensource oplossingen als Postfix & Dovecot is een veilige mail oplossing al snel binnen handbereik. Geen advertenties, geen indexing of snooping door derde partijen. EN… Email word encrypted opgeslagen. Email op: Hosted email sevices (Gewoon email die werkt, maar geen eigen onderhoud) Email @ AWS (Email die van jezelf is, maar wel aansluiting heeft in je bestaande AWS omgeving) Email op locatie (Volledig in eigen huis)